Index Vakbarát Hírportál

Már külföldön is téma lett a magyar oktatás helyzete

2023. január 31., kedd 13:46

Külföldi pedagógusok is kiálltak a magyarok mellett, a szolidaritás napján egy varsói konferenciáról jelentkeztek be. A rendezvényen egy olyan dokumentum is született, amely összhangban van a hazai követelésekkel.

Külföldi tanárok is szolidaritásukat fejezték ki a magyar pedagógusoknak – derült ki abból a posztból, melyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tett közzé a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint az Attractiveness of the Teaching Profession ETUCE-EFEE projekt varsói zárókonferencián egy olyan dokumentum született, melynek célja a pedagóguspálya vonzóvá tétele, a leírtak pedig összhangban vannak a hazai követelésekkel.

A kormányoknak azon kellene dolgozni, hogy minél több fiatal válassza a pedagóguspályát, és hogy szűnjön meg az elvándorlás. A törvényekkel is ezt kellene segíteni, nem pedig éppen ellene tenni. A magyar kormánynak is ezt kellene végre megérteni és e szerint cselekedni

– hangsúlyozta a szakszervezet.

Mint ismert, a hazai iskolákban több mint egy hete, január 23-án indult el egy gördülő munkabeszüntetés, melynek január 31-én, vagyis ma van a zárónapja. Ebből az alkalomból kedden többek között a közszférában és a felsőoktatásban dolgozók is szolidaritásukat fejezték ki a tanároknak.

(Borítókép: PDSZ / Facebook)

Rovatok