Index Vakbarát Hírportál

Vizesek és csúszósak az utak, nem árt vigyázni

2023. január 31., kedd 06:55

Nem kedvez az időjárás az autósoknak, kedden az eső és a szél is megnehezíti a járművezetők dolgát a magyar utakon.

Január 31-én sokfelé erős, főként a Dunántúlon viharos északnyugati szél csökkentheti jelentős mértékben a járművek menetstabilitását. Az ország egyes pontjain akár 70 kilométer per órás széllökéseket is tapasztalhatnak az autósok, írta 06:00 óra előtt nem sokkal az Útinform. Az elszórtan kialakuló záporok, hózáporok pedig vizes, csúszós útszakaszokat okozhatnak, figyelmeztet az Időkép.

Az erős széllökés miatt öt vármegyében figyelmeztetés van érvényben, ezek a következők:

Balesetek, torlódások kora reggel

Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon a 75-ös kilométernél egy kamion a belső elválasztókorlátnak ütközött. Személyi sérülés nem történt, a sérült jármű a belső sávot foglalja el. A műszaki mentés idejére az érintett pályaszakaszon időszakos és részleges forgalomkorlátozásra lehet számítani, írja a police.hu.

Kedden 5 óra 20 perckor frontálisan karambolozott egy személyautó és tehergépkocsi a 2406-os számú mellékúton – Gyöngyöstarján külterületén. A személyautó sofőrje olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. Három utasa orvosi ellátást igénylő sérüléseket szenvedett. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.

Békés vármegyében a Kaszaper és Mezőkovácsháza közötti összekötő úton, a 21-es kilométernél árokba hajtott egy kocsi. A műszaki mentés idejére az utat lezárták, kerülni Magyarbánhegyes felé lehet.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok