Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Hoppál Péterből kormánybiztos lett

2023. február 1., szerda 07:21

Átadta államtitkári pozícióját és február 1-től a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri biztosaként folytatja a munkát Hoppál Péter.

Február 1-től hivatalosan is a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri biztosa lett Hoppál Péter korábbi kultúráért felelős államtitkár. Az erről szóló utasítás a Hivatalos Értesítőben és a Magyar Közlönyben is megjelent.

Az értesítő alapján Hoppál Péter „egyes, a Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter által meghatározott, kiemelt jelentőségű kulturális célokhoz kapcsolódó feladatokat” fog ellátni.

A miniszteri biztos közösségi oldalán megjelent bejegyzésből az is kiderült, hogy átadta a kultúráért felelős államtitkári pozíciót Závogyán Magdolnának, akinek kinevezéséről szintén megjelent egy határozat a Magyar Közlönyben.

Korábban az Index értesült elsőként arról, hogy Hoppál Péter távozik a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkári posztjáról. politikust 2022. május 25-én Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök nevezte ki a Csák János miniszter irányítása alatt újonnan alakult Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkárává.

Új pozíciójával kapcsolatban Hoppál Péter interjút is adott az Indexnek, amely ide kattintva olvasható el.

Rovatok