Index Vakbarát Hírportál

Bíróság elé állt a magyar anya, aki Olaszországban megölte kétéves gyermekét

2023. február 2., csütörtök 19:49

Az olaszországi Perugiában tárgyalják az ügyét annak a magyar nőnek, aki tavalyelőtt végzett kétéves csecsemőjével Olaszországban.

A botrányos eset még 2021 őszén történt. Az édesanya, B. Katalin egy késsel leszúrta a gyermeket, majd a gyermek holttestét egy szupermarketben a pénztári kasszaszalagra tett fel a Rómától körülbelül 150 kilométerre lévő olasz kisvárosban, Città della Pievében. Szakértők szerint a tragédia megelőzhető lett volna.

Az ügyben szerdán tartottak tárgyalást a perugiai bíróságon, amiről a Bors számolt be. A napilap szerint a tárgyaláson meghallgatták azokat a csendőröket (carabinieriket), akik elfogták a nőt. Az is elhangzott, hogy bebizonyosodott:

valóban a kétéves kisfiú vére volt azon a késen, amelyet a nő táskájában találtak meg a gyilkosság idején.

Massimiliano Scaringella, a meggyilkolt gyermek édesapjának jogi képviselője a Borsnak azt mondta, hogy a nőtől két mobiltelefont is lefoglaltak. A készülékeket megrongálták: az egyiket egy éles tárggyal, a másikat pedig vízbe merítették.

Az ügyvéd szerint a nő a tárgyaláson mindössze az iránt érdeklődött, hogy mikor kapja vissza a rendőrség által leltárba vett személyes tárgyait. Az ügyben a következő tárgyalást február 13-ára tűzték ki, aznap befejezik az összes tanú meghallgatását.

Rovatok