Index Vakbarát Hírportál

A postás mentette meg a 91 éves bácsi életét

2023. február 2., csütörtök 11:18

Egy idős férfi elesett otthonában, és két napig feküdt a földön, mert még a telefonig sem tudott elkúszni. A bácsi életét végül a Magyar Posta egyik dolgozója mentette meg.

A Magyar Posta egyik budapesti dolgozója, Borgulya Tamás nemrég életet mentett. A postás elmesélte, hogy egy ideje már kapcsolatban volt a 91 éves Ernő bácsi szintén idős rokonával, hiszen egy korábbi betegsége idején telefonszámot cseréltek. A rokon azzal hívta fel őt, hogy Ernő bácsi már másfél napja nem veszi fel a telefont.

Ekkor fogta magát, és elment a bácsihoz, aki a kopogásra, majd a szólongatásra elhaló hangon válaszolt a lakás mélyéről, és annyit mondott: „Kérem, segítsen, Tamás!”

Mivel az ajtó zárva volt, hátralépett egyet, és berúgta. Mint mondta, „ilyenkor is jól jön az edzett labdarúgóláb”. A bácsira földön fekve talált rá, és azonnal hívta a mentőket. Hamar kiderült, hogy a bácsi combnyaktörést szenvedett.

Az idős férfi majdnem két nappal korábban esett el, és ugyan hallotta, hogy a rokona hívja, nem tudott elkúszni a telefonig.

Borgulya Tamás azt is elmondta, hogy sok kollégájához hasonlóan munkaidőn kívül ő is bevásárol a boltban, és elmegy a patikába, hogy így segítsen az idős ügyfelein. „Apró, semmibe sem kerülő szívességek ezek, amikért azonban roppant hálásak. Téved az, aki úgy gondolja, hogy a postás munkája véget ér a levelek kihordásával, mi sok ember életének vagyunk a részei” – tette hozzá.

Rovatok