Index Vakbarát Hírportál

Fideszes politikusok ellen kezdeményeztek vagyonosodási vizsgálatot

2023. február 3., péntek 10:58

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a Párbeszéd négy olyan fideszes képviselő ellen, akinek a neve előkerült a Völner–Schadl-ügyben.

Jámbor András, az ellenzéki párt frakciójának tagja egy csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban kiszivárgott információk alapján olyan szintű politikai érintettség látszik, ami teljesen egyértelművé teszi, hogy a Völner–Schadl-ügy az elmúlt harminc év „legdurvább” korrupciós ügye – ismertette a Népszava.

Korábban megírtuk, hogy a Völner–Schadl-ügy eddig nyilvánosságra hozott lehallgatási anyagai alapján néhány év alatt 775 millió forint értékben vásárolt ingatlanokat a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György és felesége. Az elmúlt években mintegy húsz lakás, ház, nyaraló vagy üzlethelyiség tulajdonosa lett a házaspár.

Listán a támogatottak

Jámbor felfedte, hogy az elmúlt napokban a tanúvallomásokból négy konkrét név, Gelencsér Attila, Szatmáry Kristóf és Cseresnyés Péter parlamenti képviselő, illetve Csizi Péter volt képviselő neve szivárgott ki.

A tanúvallomások szerint az Igazságügyi Minisztérium több dolgozója állítja, hogy befolyásolhatták a végrehajtói helyek kiválasztását.

E szerint tanú is említette, hogy a végrehajtói kinevezésekről szóló pályázatoknál láttak listákat a „támogatott” emberekről, és egyes nevek mellett monogramok és nevek voltak, hogy kik támogatják őket „magasabb szintről”.

Több tanú is azt állította, a V. P. monogram Völner Pált jelöli, de a tanúvallomások szerint felbukkant a támogató nevek között Gelencsér Attiláé, Szatmáry Kristófé, Cseresnyés Péteré vagy Csizi Péteré is – világított rá a Népszava. 

Rovatok