Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor utasította a minisztereit, azonnali tárgyalások kezdődnek

2023. február 3., péntek 19:53

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és Magyarország kormánya között együttműködési megállapodás jön létre.

A péntek esti Magyar Közlönyben az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy

Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és Magyarország Kormánya között a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervében tett releváns kötelezettségvállalásokkal, valamint a kondicionalitási eljárás keretében vállalt intézkedésekkel kapcsolatban együttműködési megállapodás kerüljön kialakításra.

Emellett a kormány felhívja a pénzügyminisztert, az  igazságügyi minisztert és a területfejlesztési minisztert, hogy – szorosan együttműködve – azonnali hatállyal kezdjék meg az együttműködési megállapodással kapcsolatos tárgyalásokat.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet párizsi székhelyű nemzetközi gazdasági szervezet. Magyarország 1996 óta a tagja. Az OECD globális szervezet, melynek célja az, hogy segítse a tagállamok kormányait a lehető legjobb gazdasági és szociális politika kialakításában és értékelésében.

Rovatok