Index Vakbarát Hírportál

A Mi Hazánk kizárta egyik politikusát, mert webáruházas csalás részese lehet

2023. február 3., péntek 16:04

Csott Károly a Pest megye 1-es számú, Érd-központú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje volt a 2022-es választásokon, valamint alelnöke volt a párt állatvédelmi kabinetjének.

Minimum hetven embert verhetett át ifjabb Csott Károly, a Mi Hazánk Mozgalom érdi politikusa, aki a gyanú szerint az apja nevén lévő GrillAngyal nevezetű webshopot vezethette.

Úgy tűnik, a cég felvette a rendelést, a befizetett összeget elrakta, de a terméket nem küldte el. A károsultak meg is tették a megfelelő jogi lépéseket, de még nem történt előrelépés az ügyben, a webshop azóta is vesz fel rendeléseket – azonban a párt intézkedett.

„Károsultak keresték meg pártunkat amiatt, hogy Csott Károly magánvállalkozása nem teljesítette a kötelezettségeit. A Mi Hazánk elnöksége azonnal vizsgálatot indított, amely során Csott Károly azzal védekezett, hogy a beszállítója szerződést bontott vele. Mivel a felszólításunk ellenére sem rendezte rövid időn belül tartozásait, egy néhány napos etikai vizsgálat után azonnali hatállyal kizártuk a Mi Hazánkból” – írta a párt az Alfahír megkeresésére.

A lap kereste az ügyben a rendőrséget, de még nem érkezett válasz, miközben a kár több százezer forintos is lehet. A Mi Hazánk nem a rendőrségi nyomozás alapján zárta ki a politikust, hanem mert megkeresték a károsultak.

„Az elnökség és az etikai bizottság is a sértettektől értesült Csott Károly ügyéről, akik azt is közölték, hogy már több feljelentést tettek az ügyben, így a hatóságnak már korábban tudomása volt az esetről” – írta a párt.

(Borítókép: Ruzsovics Dorina / Index)

Rovatok