Index Vakbarát Hírportál

A Kutyapárt elnöke szerint a tagságuk „az életben nem akar majd összefogni ezekkel a pártokkal”

2023. február 4., szombat 13:10

Kovács Gergely szerint jobban jártunk volna, ha ársapkák helyett az euró árfolyamát fagyasztják be. A Kutyapárt az önkormányzati választásokra fókuszál, viszont a tagság nem akar összefogást.

Nagyon jó hír, hogy Orbán Viktornak végre van megtakarítása – jelentette ki Kovács Gergely egy interjúban, valamint pozitív fejleményként értékelte, hogy végül nem ültették át a hazai gyakorlatba az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, mert az alig tartalmazna releváns információkat.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke az mfor.hu és a privatbankar.hu online rendezvényén az uniós forrásokról elmondta: leegyszerűsítve, az EU helytelen pénzfelhasználásra vonatkozó kritikájára a kormány a vétót vetette be zsarolásként, „ebből is látszik, hogy ez a szervezet, az EU nem arra lett kitalálva, hogy ilyen szereplők legyenek benne, mint Magyarország”. Kovács Gergely egyébként arra számít, hogy végül megkapja a forrásokat Magyarország.

Kicsit a mi felelősségünket is érzem az árak elszabadulásában, hiszen az a töméntelen mennyiségű Soros-pénz, amit a Kutyapárt az elmúlt években a piacra öntött, nyilván gyengítette a forintot. De természetesen Gyurcsány Ferenc és a DK TV felelősségét is meg kell említeni. Az élelmiszer-infláció akkor kezdett emelkedni, amikor a DK TV elindult; nehéz nem látni az összefüggést

– fogalmazott az ársapkákra vonatkozó kérdésre a politikus, hozzátéve: jobban járnánk, ha az euró árfolyamát fagyasztották volna be. Komolyra fordítva a szót, úgy látja, hogy a választások előtti jóléti intézkedéseket kell valahogy visszaszedni, aminek tökéletes módja az elinflálódás.

Önállóan indulnak

2024-ben ugyanazon a napon tartják az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat. Kovács Gergely elárulta, az önkormányzati választásra fókuszálnak, az EP-választásról még nem született döntés a pártban. Az önkormányzatin fő szabály szerint önállóan indulnak, de elképzelhető, hogy beállnak jelöltek mögé, például Baranyi Krisztinát támogatják a Ferencvárosban.

A társelnök utólag már nem bánja, hogy nem jutottak be a parlamentbe, megjegyezte: ha a hatalom lett volna a lényeg, akkor összefogtak volna más pártokkal, de nem erről van szó. Kitért arra is, hogy ahogyan az ellenzék viselkedni szokott a Kutyapárttal, az nem azt váltja ki a tagságból, hogy össze akarjanak fogni velük.

Ez a tagság, ami van, az életben nem akar majd összefogni ezekkel a pártokkal. Részben ezért. Ugyan a többi párt vezetője nem volt olyan harsány, mint Márki-Zay Péter, de őket sem láttam, hogy kiálltak volna, és azt mondták volna, hogy úgyis más szavazóik vannak, á, amit az MZP mond, mindegy...

– húzta alá Kovács Gergely.

A pártvezető rámutatott: „Ha elhívna, mondjuk, egy padfestésre az LMP, akkor elmennénk, ha elhívna egy virágültetésre a Párbeszéd, elmennénk, de soha az életben nem történt ilyen. Ami történik viszont, hogy amikor közeledik a választás, megkeresik őket ellenzéki politikusok, és az összefogás szót használva azt szeretnék, ha az adott kerületben ők nem indulnának”.

Rovatok