Index Vakbarát Hírportál

Mégsem orosz zászlót formáló koreográfia volt a Fradi-meccsen

2023. február 7., kedd 14:43

A hétvégi Ferencváros–Újpest-mérkőzés előtti szurkolói koreográfiából némi félreértés adódott, egyes portálok tévesen állították, hogy a Ferencváros-szurkolók orosz zászlót formáltak a lelátón.

Az NB I 18 fordulójának rangadóján a Ferencváros hazai pályán fogadta az Újpest csapatát (3–1), derbihez méltó módon pedig szépszámú nézősereg látogatott ki a mérkőzésre. A két csapat ultrái szokás szerint ezúttal is készültek zászlókkal, molinókkal és különböző koreográfiákkal.

Ebből adódott némi félreértés egyes magyar portáloknál, és a Mandiner beszámolója szerint a 444.hu-nál is, ahol Az orosz zászlóból formált koreográfiát a ferencvárosi tábor az Újpest elleni meccs előtt címmel jelent meg egy cikk, amelyben a portál téves megállapítást tett.

Cikkükben leszögezik, hogy a Fradi-tábor a velük régóta baráti viszonyt ápoló bécsi labdarúgócsapat, a Rapid Wien szurkolói csoportjának 35 éves születésnapjáról emlékezett meg ezzel a gesztussal. A zöld-fehér és a kék-piros színpár ugyanis a bécsi labdarúgócsapat színei is.

Miután a 444.hu észlelte a hibát, helyreigazítás helyett törölte az említett cikket.

(Borítókép: Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Ferencvárosi TC–Újpest FC-mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. február 5-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok