Index Vakbarát Hírportál

Nem mindennapi autós üldözést rögzített a kamera Pest vármegyében

2023. február 8., szerda 09:31

„Nem mindennapi üldözés vette kezdetét február 5-én reggel Budakalászon” – ezzel a felütéssel kezdődik a rendőrség közleménye, amiben arról írnak, hogy a pomázi rendőrök egy ámokfutó nyomába eredtek. Az üldözött autó volánjánál egy fiatal lány ült.

A járőrök egy, a 11-es út felé közlekedő személygépkocsi sofőrjére lettek figyelmesek. Bevillant nekik, hogy korábban már intézkedtek vele szemben, akkor jogosítvány nélkül, vezetéstől eltiltás hatálya alatt ült a volán mögé – nem sokkal később kiderült, hogy a járművezető ismét vétett a szabályok ellen.

A defekttel sem törődött az ámokfutó

A rendőrök hang- és fényjelzéssel megállásra szólították fel a nőt, ő azonban lassítás helyett menekülőre fogta. Több kapitányság több egysége, egészen Dunakesziig autózott utána. időközben a sofőr defektet kapott, miután érintőlegesen egy szolgálati autónak ütközött.

A lány, mit sem törődve a lapos gumiabronccsal, kilométereken keresztül nyomta tovább a gázt, az ámokfutás akkor ért véget, amikor árokba hajtott.

A nő és utasa ezután gyorsan kipattantak az autóból, és futva menekültek tovább, innen tudták a rendőrök, hogy a balesetben senki nem sérült meg. A zsaruk végül egy lakóparkban érték utol és fogták el T. Annát – az autó utasát még keresi a hatóság.

A 24 éves nő a kapitányságon beismerő vallomást tett, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Felelősségét, illetve a baleset okozását is elismerte.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az őrizetbe vett nővel szemben cserbenhagyás vétsége, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A sofőr letartóztatását a bíróság a mai napon elrendelte.

Rovatok