Index Vakbarát Hírportál

Kemény mínuszokkal indul a nap

2023. február 8., szerda 06:10

Szerdán leginkább hideg időre számíthatunk egy kevés havazással, illetve hószállingózással. A nappali csúcshőmérséklet 0 és 5 fok között várható, ugyanakkor nem lesz érvényben sem figyelmeztetés, sem riasztás erre a napra.

Szerdán kezdetben helyenként a Dunántúl keleti felén, valamint délen átmeneti hószállingózás, futó hózápor előfordulhat, de jelentős havazás sehol sem valószínű. Máshol naposabb időre ébredhetünk. Délután az ország legnagyobb részén napos időre számíthatunk, csupán nyugaton, délnyugaton zavarhatják időnként felhők a napsütést. A keleti-északkeleti szelet sokfelé kísérhetik élénk lökések. Hajnalra általában mínusz 6 és mínusz 11 fok közé hűl le a levegő, de a fagyzugos helyeken és a hegyekben ennél hidegebb is lehet. 

Napközben a csúcshőmérséklet 0 és 5 fok között alakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint nem várható kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség erre a napra. Nem lesz érvényben szerdán sem riasztás, sem figyelmeztetés.

Jó hírünk van a frontérzékenyeknek 

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint szerdán frontmentes idő várható, de a hideg, fagyos idő miatt az érzékenyek körében izomgörcsök, végtagfájdalmak előfordulhatnak, felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A szelesebb tájakon fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-problémák is előfordulhatnak, ugyanakkor alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk.

(Borítókép: Branstetter Sándor / MTI)

Rovatok