Index Vakbarát Hírportál

Így bukott le a betegétől lopó mentős

2023. február 8., szerda 06:04

Február elején megbízhatósági vizsgálatnak vetett alá két budapesti mentőst a Nemzeti Védelmi Szolgálat. Először tagadták a bűncselekmény elkövetését, de egyikük zsebében később megtalálták a beteg 70 ezer forintját. A mentőápoló kihallgatásán beismerő vallomást tett.

Amint arról az Index is beszámolt, a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai február 1-jén megbízhatósági vizsgálatnak vetettek alá két budapesti mentőst. A vizsgálatban az NVSZ munkatársától, akiről azt gondolták, hogy beteg, ezért kórházba vitték, az egyik mentőápoló 70 ezer forint készpénzt tulajdonított el.

A kórházban a rendőrség intézkedés alá vonta a két mentőst, de ők tagadták a bűncselekmény elkövetését, az ellopott pénz átadására önként nem került sor. A nyomozó hatóság munkatársai azonban az egyik mentőápoló nadrágzsebében megtalálták a hiányzó pénzt, amelyet lefoglaltak.

A mentőápolót lopás miatt állították elő, kihallgatásán beismerő vallomást tett.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán reagált a történtekre: 8500 becsületes mentődolgozó mond köszönetet a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak, amiért eredményes munkájukkal segítettek kiszűrni és eltávolítani egy mentős közösségébe férkőzött bűnözőt, aki szégyent hozott az életmentő hivatásra.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat egy általuk készített videófelvételt juttatott el lapunkhoz, amelyben a tolvaj lebuktatását mutatják be. A videót alább tudja megtekinteni:

Rovatok