Index Vakbarát Hírportál

Akinek már elege van a fagyból, annak nem tudunk jó hírekkel szolgálni

2023. február 9., csütörtök 06:23

Csütörtökön napos idő várható, napközben 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Fronthatásra sem kell számítani.

Csütörtökön országszerte derült, napos időben lesz részünk, felhő szinte sehol sem lesz az égen. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Csapadék leghamarabb hétvégén érkezhet – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 11, mínusz 6, a fagyzugokban néhol mínusz 15 fok, napközben 1–6 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Anticiklon érkezik

Csütörtökön is egy erős anticiklon tartja távol tőlünk a frontokat. A csípős reggeli időben sokaknál felerősödhetnek az ízületi panaszok. Izom- és hasi görcsök, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák alakulhatnak ki.

Alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk, de a sok napsütés jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép:  Varga György / MTI)

Rovatok