Index Vakbarát Hírportál

Új szakokkal bővül a Testnevelési Egyetem kínálata

2023. február 10., péntek 06:44

Három új szakot is indít a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, amelyekre február 15-ig lehet jelentkezni.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF) három új mesterképzést jelentett be. Ezek a rekreáció, sportmentáltréner és sportteljesítmény-elemző szakok. Az első két képzés 4, míg az utolsó 3 féléves.

A rekreáció szak célja, hogy „rekreációmenedzser-szakembereket képezzen, akik az aktív, egészségorientált szabadidő-kultúra kialakításán keresztül képesek javítani a lakosság életmódján, és ezáltal hatékonyan hozzájárulnak a különböző célcsoportok és egyének életminőségének javulásához” – közölte az egyetem.

A sportmentáltréner szak birtokában a későbbiekben fejleszteni tudja a hallgató az egészséges felnőttek és gyermekek mentális képességét, és testi-lelki egészségük megőrzését.

A sportteljesítmény-elemző szakon „olyan szakembereket képeznek, akiknek megalapozott elméleti és gyakorlati ismereteik vannak saját szakterületükön, egyéni és intézményes formában képesek segítséget nyújtani a versenysport és a teljesítménysport szereplőinek – sportolóknak, szakmai stáboknak, döntéshozóknak – vagy akár a rekreációs területen fejlődésre vágyóknak” – írja a TF a honlapján.

Rovatok