Index Vakbarát Hírportál

Rövidesen sok magyar kap levelet Orbán Viktortól

2023. február 11., szombat 12:18

A napokban Orbán Viktor miniszterelnök levélben keres meg minden magyar nyugdíjast, és tájékoztatja őket arról, hogy februárban dupla nyugdíj érkezik – közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton az MTI-vel.

A politikus telefonon adott nyilatkozatában elmondta: ebben a hónapban a 15 százalékkal megemelt nyugdíj és a 13. havi nyugdíj szintén megemelt összegben jut el az idősekhez.

Azt mondta, a 13. havi nyugdíjat „a baloldal elvette idős honfitársainktól, az Orbán Viktor vezette polgári kormány visszaadja nekik”. Mindezek az intézkedések azt mutatják, hogy a magyar nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, az elmúlt időszakban ötször került sor nyugdíjprémium kifizetésére, míg a baloldal vezetése idején egyszer sem – jegyezte meg.

Hozzátette: 2010 óta 92 százalékkal emelkedett a nyugdíj; az átlagnyugdíj 2010-ben 97 ezer forint volt, mostanra több mint 208 ezer forint lett.

Mint megírtuk, ezen a héten kapják meg az érintettek a 13. havi nyugdíjat, így a 15 százalékkal megemelt havi öregségi ellátás duplája érkezik meg hozzájuk ebben a hónapban. „A 13. havi nyugdíj talán két hónapig tudja kiegyensúlyozni a magas inflációt, éves szinten ugyanakkor ez nagyon kevésnek bizonyulhat” – vélekedett Juhász László, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának alapító elnöke.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán / MTI)

Rovatok