Index Vakbarát Hírportál

Keresztül akarta úszni a Sajót egy miskolci férfi, de belefulladt

2023. február 11., szombat 18:54

Belefulladt a Sajóba egy rendőrök elől menekülő férfi. Csak egy hónap után találták meg a holttestét.

Még január 7-én érkezett bejelentés a hatóságokhoz arról, hogy bolti lopáson kaptak egy férfit a Miskolc keleti határában lévő egyik nagyáruházban. Az 52 éves tarcali lakost az áruház biztonsági őrei tartották vissza, és értesítették a hatóságokat. Azonban egy óvatlan pillanatban elmenekült a helyszínről, és a Sajó felé vette az irányt. 

Amikor az őrök látták, hogy mire készül, kérték, hogy ne tegye, ennek ellenére a vízbe ugrott. 

A férfi megpróbálta átúszni a folyót, de nem sikerült neki.

A helyszínre riasztották a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársait, akik nem találták meg a férfit, ezért még aznap délután és másnap is kiszállt a helyszínre a Spider Mentőcsoport. Az ő keresésük sem vezetett eredményre, később pedig az áradás és az időjárási körülmények is akadályozták a kutatást.

Egy hónap után előkerült a holttest

A holttestre csütörtökön délután, egy lakossági bejelentés után bukkantak a hatóságok. A tűzoltók, a rendőrség és a mentők a Sajó sajópetri szakaszához vonultak, ugyanis itt akadt fenn a holttest. A miskolci és szerencsi hivatásos tűzoltók két irányból is próbálták motorcsónakkal megközelíteni a testet, azonban nagy volt a sodrás, és a test is olyan pozícióban volt, ami megakadályozta, hogy hozzáférjenek, és kiemeljék, így a Neptun Mentőcsapat segítségét kérték – írta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál.

Golej Szabolcs, a mentőcsapat vezetője elmondta: a nagy vízhozam miatt csak csónakkal, illetve speciális száraz búvárruhával, kötélbiztosítás mellett tudták a holttestet megközelíteni, rögzíteni és a tűzoltósággal összedolgozva kivinni a partra, ahol a rendőrök a halottszemlét meg tudták kezdeni, illetve lefolytatni.

Rovatok