Index Vakbarát Hírportál

Bejelentették, hogy ki lesz az új országgyűlési képviselő

2023. február 13., hétfő 15:34

Ráczné Földi Judit lesz a Demokratikus Koalíció új országgyűlési képviselője. A hírt a DK lapunkhoz eljuttatott közleményében hozta nyilvánosságra.

„Kordás László országgyűlési képviselő tragikus halála miatt a Demokratikus Koalíciónak döntenie kellett a 2022-es országgyűlési választáson szerzett listás mandátum sorsáról. A DK elnöksége azt a döntést hozta, hogy a jövőben Ráczné Földi Judit fogja betölteni a megüresedett országgyűlési mandátumot, így egy olyan tehetséges nővel bővül a DK frakciója, aki jól ismeri a vidék Magyarországát is” – olvasható a DK közleményében.

Tíz éve a párt tagja

A párt a politikusról úgy fogalmazott, hogy

közgazdász, 10 éve a Demokratikus Koalíció tagja, 2015 óta pedig székesfehérvári önkormányzati képviselő. Judit Székesfehérváron sokszor megmutatta, hogy milyen egy igazi ellenzéki politikus, de az országos politikában is bizonyította, hogy az Orbán-rendszer kérlelhetetlen ellenfele.

A DK úgy folytatja, hogy Ráczné Földi Judit „neve mára összeforrt a sporttámogatásokkal kapcsolatos korrupció felderítésével, hiszen éveken át pereskedett azért, hogy kiderüljön, mire költötte az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlásnevelésért Alapítvány a taopénzeket. Az ő többéves munkája nélkül talán soha nem tudhatta volna meg az ország, hogy a futballra felvett közpénzmilliárdok egy részét Felcsúton libamájra és Túró Rudira költötték.”

Ráczné Földi Judit a lombikprogrammal kapcsolatos kérdésekkel és az érintett családok támogatásával is kiemelten foglalkozik. A politikus korábban a Válasz Online erre vonatkozó cikkei után keveredett offshore ügybe, amiről itt írtunk.

A hatpárti ellenzéki szövetség a 2022-es országgyűlési választáson 38 listás mandátumot szerzett. Ráczné Földi Judit a lista 62. helyén szerepelt, több olyan DK-s is előtte állt, akik szintén nem jutottak mandátumhoz, helyettük mégis a székesfehérvári politikus mellett döntött most a pártvezetés. Manhalter Dániel a 40., Glázer Tímea a 43., Nemes Gábor a 46., Czuczu Tamás az 52., Mucsi Tamás az 55., Szőkéné Kopping Rita az 58. volt a közös listán a DK-s jelöltek közül.

(Borítókép: Ráczné Földi Judit 2019. augusztus 6-án. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)

Rovatok