Index Vakbarát Hírportál

Ónos esővel és élénk széllel indul a hét

2023. február 13., hétfő 06:52

Hétfőn virradóra a nyugati és középső területeken, elsősorban a Duna vonalában képződhet köd, ahol átmenetileg ónos szitálás is előfordulhat. A Dunántúl északi részén élénk, erős lesz az északnyugati szél. A nappali maximumok 4 és 10 Celsius-fok között alakulnak.

Hétfőn naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. Reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely délelőtt néhol tartósabban is megmaradhat. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, egy-egy élénk széllökés csak néhol fordulhat elő – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 8–mínusz 1, napközben pedig 4–10 Celsius-fokra van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint kritériumokat elérő, veszélyes időjárási jelenség nem várható ezen a napon.

Az orvosmeteorológiai előrejelzésben azt írták, hétfőn fellélegezhetnek a frontérzékenyek, mivel nem várható számottevő fronthatás. A párás, ködös területeken a kopásos ízületi bántalmak, keringési panaszok kissé felerősödhetnek. A napos időszakok jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre, ugyanakkor nagy lesz a megfázásveszély.

Kitart a száraz, meleg idő a következő napokban

Kedden is számíthatunk naposabb tájakra, de felhősebb körzetekkel is találkozhatunk. Csapadék sehol sem várható, reggelre többfelé képződhet pára, köd. A Dunántúlon és az ország északkeleti részein többfelé élénk északias szél várható.

5–10 celsius-fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Szerda és csütörtök reggelre is többfelé képződhet pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb reggelente néhol kisebb ködszitálás fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Szerdán 5 és 10, csütörtökön 6 és 11 Celsius-fok közé melegedhet kora délutánra a levegő.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Artur Widak / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok