Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor nagy bejelentésre készül

2023. február 13., hétfő 16:54

Lázár János építési és beruházási miniszter egy interjúban közölte, hogy 2023-ban nagy változásokat terveznek, amiről rövidesen a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök fog tájékoztatást adni.

Lázár János egy hódmezővásárhelyi rádiónak adott interjúban közölte, hogy új építési és beruházási törvény készül, valamint a gondolat megszületéséről a kulcs átadásáig újraszabják az építésügy, az örökségvédelem és a településkép kérdésköreit.

A miniszter azt mondta: nagyon sok minden meg fog változni, ugyanis újraszabják többek között azt is, hogyan kell létrehozni egy sport- vagy egészségügyi létesítményt. A cél, hogy minőségibb, fenntarthatóbb és finanszírozhatóbb beruházásaik legyenek – adta hírül az Infostart.

Civilizációs szintet szeretnénk lépni a beruházásokban. 25 ezer milliárd forintot költöttünk el beruházásokra az elmúlt 12 évben, nagy a felelősség. Szeretném átalakítani az egészet: jobb előkészítés, speciálisabb, végiggondoltabb munka

– fogalmazott Lázár János, hozzátéve, hogy Magyarország minden harmadik beruházása állami beruházás, és ezek mindegyike most az ő tárcájánál van.

Mint mondta, Magyarország legnagyobb munkaadója most ő, beleértve, hogy közlekedési miniszterként a MÁV és a Volán összesen 57 ezer munkavállalója tartozik hozzá.

Az utóbbival kapcsolatban kijelentette, hogy szeretné olcsóbbá és jobban szervezetté tenni a szolgáltatást, ezért

„2023-ban nagy változásokat tervezünk, de erről rövidesen a kormány és a miniszterelnök fog tájékoztatást adni” – tette hozzá Lázár János.

Amint arról beszámoltunk, Palkovics László lemondása után az ötödik Orbán-kormány már az első évében jelentősen átalakult: létrejött egy teljesen új minisztérium, Nagy Márton is tárcát kap kibővített portfóliójához, Lázár János pedig újabb fajsúlyos terület gazdája lett.

(Borítókép: Lázár János. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok