Index Vakbarát Hírportál

A fagyos reggel után gyorsan melegszik az idő

2023. február 14., kedd 06:30

Kedden sok napsütés várható, napközben 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Mivel a fagyos reggelt gyors melegedés fogja követni, a melegfrontra érzékenyeknél migrén jelentkezhet.

Kedd reggelre ismét több helyen alakulhatnak ki pára-, ködfoltok. Napközben több órára kisüt a nap, de helyenként keleten és néhol a Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak és időszakok. Csapadék sehol sem várható. A Dunántúlon és keleten többfelé élénk, néhol erős lesz az északias szél – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 5, plusz 3, kora délután 5–10 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kedden sem várható fronthatás, de

a fagyos reggelt követő gyors melegedés a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél okozhat panaszokat.

Körükben migrén, alvászavarok jelentkezhetnek. A nagy hőingadozás miatt pedig vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is előfordulhatnak. A párás, ködös területeken a kopásos ízületi bántalmak, keringési panaszok kissé felerősödhetnek.

A napos időszakok jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Szerda és csütörtök reggelre is többfelé képződhet pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb reggelente néhol kisebb ködszitálás fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Szerdán 5 és 10, csütörtökön 6 és 11 Celsius-fok közé melegedhet kora délutánra a levegő.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok