Index Vakbarát Hírportál

Várják a jelentkező civil szervezeteket az Európai Uniós programok monitoring bizottságaiba

2023. február 14., kedd 17:05

Február 15. és 28. között négy operatív program esetében már lehet jelentkezni a monitoring bizottságokban való részvételre, a többi program felhívása is hamarosan megjelenik a pályázati honlapon.

Civil szervezetek jelentkezését várják az uniós fejlesztési programok végrehajtását nyomon követő monitoring bizottságokba − írta közösségi oldalán Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter.

A 2021-2027 programozási időszakra vonatkozó Európai Uniós jogszabály szerint a fejlesztési programok végrehajtásának és a célkitűzések elérésének nyomonkövetése érdekében monitoring bizottságot kell felállítani.

Magyarországon a monitoring bizottságok operatív programonként lesznek felállítva. A titkársági feladatokat a felelős irányító hatóság látja el.

Emellett az uniós alapokból finanszírozott programok közötti összhang és koordináció biztosítása érdekében működik a Partnerségi Megállapodás Monitoring Bizottság is, melynek titkársági feladatait a Miniszterelnökség látja el.

Jelenleg a következő programok monitoring bizottságaiba keresnek tagokat:

Valamennyi felhívás egy, az alapvető jogok területén aktív civil szervezet kiválasztására irányul, míg a másik területet minden irányító hatóság saját maga határozta meg:

Rovatok