Index Vakbarát Hírportál

Közeleg a határidő, eddig lehet jelentkezni a középiskolákba

2023. február 14., kedd 16:15

Az Oktatási Hivatal február 22-ét jelölte ki határidőként a középiskolákba való jelentkezésre, amelynek részleteit is ismertette.

Február 22-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe. Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján közölte a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait is, megkönnyítve ezzel a diákok döntését.

Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 54,07; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 62,22; a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 61,49 pontot értek el.

Az oktatas.hu felületén a korábbi évek eredményei is elérhetők, és összevethetők az idei adatokkal. A hivatalnál úgy értékeltek: a 2023-as összesített átlageredmények megfelelnek az eddigi évek átlagának, a központi középfokú felvételi vizsga országosan egységes feladatsor, amely évek óta megbízhatóan látja el feladatát.

Az OH honlapján megosztott közleményben kiemelték: a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki,

a 6. és 8. évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak viszont a lapokat egyénileg kell kitölteniük

az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. 

A kitöltött dokumentumokat – 2023. február 22-ig – a tájékoztatóban leírtak szerint kell eljuttatni a kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba, a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség – figyelmeztetett a hivatal az MTI híradása szerint.

(Borítókép: Rosta Tibor / MTI)

Rovatok