Index Vakbarát Hírportál

Gyorsított eljárásban áll bíróság elé áll a lopással vádolt mentőápoló

2023. február 15., szerda 14:20

Bíróság elé állítja az ügyészség az NVSZ megbízhatósági vizsgálatán megbukott mentőápolót.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a mentőápolót, aki az általa ellátásra szorulónak hitt tárgyalótiszt autójából 70 ezer forint csalipénzt lopott el.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) 2023 januárban megbízhatósági vizsgálatot rendelt el budapesti mentőápolókkal szemben. Ennek érdekében egy speciális akciógépjárműben – amelyben egy tárgyalótiszt mint ellátandó személy ült – különböző címletekben összesen 170 000 Ft csapdapénzt helyeztek el jól látható helyre – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az akció ideje alatt az NVSZ egyik hivatásos tárgyalótisztje 2023. február 1-jén a 112-es segélyhívó számon arról tett bejelentést, hogy a III. kerületben egy férfi elesett, és ellátásra szorul.

A mentőkocsival helyszínre érkező mentőápolóknak a bejelentő elmondta, hogy az ellátásra szoruló személy időközben beült egy autóba. A mentők a járműből a mentőautóhoz kísérték a „beteget”, megvizsgálták, majd közölték vele, hogy további kivizsgálás céljából kórházba szállítják. A vádlott mentőápoló ezt követően visszament a gépkocsihoz, kinyitotta, majd a műszerfalon, illetve az első ülésen elhelyezett, összesen 170 000 forint csapdapénzből ellopott 70 000 forintot, amit a ruházatába rejtett.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfit lopás vétsége miatt a mai napon gyorsított eljárásban bíróság elé állítja. 

Rovatok