Index Vakbarát Hírportál

A Momentum nekiment a DK-nak: „Hazudozó politikusnak nincs helye a parlamentben”

2023. február 15., szerda 17:34

A Momentum közölte, hogy a DK-s Ráczné Földi Judit hazudott az előválasztáson, ezért nem tudják támogatni, hogy a székesfehérvári politikus kapja a Kordás László halála után betöltendő mandátumot.

„Mondjuk ki az igazságot: hazudozó politikusra nincs szükség a magyar parlamentben!” – írja Facebook-oldalán a Momentum.

A párt úgy fogalmazott,

igenis van felelősségünk abban, hogy kik ülnek a magyar parlamentben. A Momentum most is az igazság oldalára áll, és kimondjuk, amit más nem: hazudozó politikusokra nincs szükség a magyar parlamentben. Ráczné Földi Judit pedig hazudott az előválasztáson, mert az előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozat ellenére aláírási joga volt egy offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásban.

Azt is leszögezték, hogy hisznek a politikai kultúraváltásban, ezért mindent megtesznek, hogy ne lehessen átlépni a vörös vonalat, „nem tudjuk támogatni olyan ellenzéki politikus mandátumhoz jutását, aki nem mondott igazat, ezzel becsapva a többi ellenzéki pártot és az ellenzéki szavazókat. Csak akkor fogunk sikert elérni a Fidesz hazug rendszerével szemben, ha nem maradunk csendben akkor, amikor az ellenzéki oldalon hazugságot hallunk, látunk” – olvasható a közleményben.

A Momentum és a Demokratikus Koalíció között kibontakozó rivalizálással külön cikkben is foglalkoztunk.

Nem Ráczné Földi Judit következik a listán

A párt bejelentése azért is érdekes, mert Ráczné Földi Judit a közös ellenzéki listán szerepelt, amelyen a Momentum is jelölőszervezet. A politikus korábban a Válasz Online erre vonatkozó cikkei után keveredett offshore ügybe, amiről itt írtunk.

A Demokratikus Koalíciónak Kordás László halála után kellett új országgyűlési képviselőt választania. A hatpárti ellenzéki szövetség a 2022-es országgyűlési választáson 38 listás mandátumot szerzett. Ráczné Földi Judit a lista 62. helyén szerepelt, és több olyan DK-s is megelőzte, akik szintén nem jutottak mandátumhoz, helyettük mégis a székesfehérvári politikus mellett döntött a pártvezetés.

Manhalter Dániel a 40., Glázer Tímea a 43., Nemes Gábor a 46., Czuczu Tamás az 52., Mucsi Tamás az 55., Szőkéné Kopping Rita pedig az 58. volt a közös listán a DK-s jelöltek közül.

(Borítókép: Ráczné Földi Judit 2019-ben. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)

Rovatok