Index Vakbarát Hírportál

Őrült autós üldözés volt Budapesten, több kerületen át kergették az ámokfutót

2023. február 16., csütörtök 09:23

Több kerületen át menekült a szirénázó rendőrautók elől egy fiatalember Budapesten. Az akciófilmbe illő autós üldözést a térfigyelő kamerák megörökítették, a rendőrség pedig most nyilvánosságra hozta a felvételt.

2021. február 4-én 16 óra 30 perc körül Budapest XV. kerületében, a Pozsony utcában a rendőrök egy parkoló autó vezetőjét akarták igazoltatni, azonban mielőtt erre sor kerülhetett volna, a sofőr a gázra lépett, és elhajtott.

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használata mellett a XIII. kerületen át egészen Újpestig követték a szürke autót, a sofőr a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó lassítani.

Az ámokfutó több piroson is áthajtott az életveszélyes hajsza közben, valamint a járdán haladó gyalogosok életét is veszélyeztette; két embernek félre kellett ugrania a száguldozó BMW elől. Végül egy szemből érkező kocsi útját állta az autósnak, így a rendőrök utolérték és elfogták őt. Sérültről nem érkezett bejelentés.

A 26 éves K. Benjámint közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán.

Bebizonyosodott, hogy a 26 éves sofőr kábítószertől befolyásolt állapotban vezetett, ezért a nyomozók járművezetés bódult állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták. A férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte, de részletes vallomást nem kívánt tenni, írja a police.hu.

Rovatok