Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a börtönből a brutális budapesti támadás gyanúsítottjait

2023. február 16., csütörtök 06:19

A rendőrök elengedték azt a két gyanúsítottat, akik szombaton a budapesti Széll Kálmán térnél vertek meg embereket több társukkal együtt.

Az előző hétvégén szélsőbaloldali és szélsőjobboldali elkövetők egyaránt bántalmaztak embereket a magyar fővárosban. A Széll Kálmán téri esetről itt írtunk bővebben.

Az eset után a rendőrség két gyanúsítottat vett őrizetbe, és indítványozták a letartóztatásukat is. Ezt az ügyészség is fenntartotta, azonban a bíróság

nem letartóztatást, csak enyhébb bűnügyi felügyeletet rendelt el számukra.

Minderről a hvg.hu számolt be, amelynek nyilatkozva a rendőrség is megerősítette ezeket az információkat. Mint a portál írta, a támadókat már hétfő délután, 48 órával az őrizetbe vételük után elengedték.

A portál azt írja, hogy a gyanúsítottak – összesen 8-10 fő – egy ötfős társaságra támadtak rá, és közülük három embert bántalmaztak.

Egyiküknek az orra és arccsontja is eltört, egy másik áldozat pedig koponyazúzódást és agyrázkódást szenvedett.

A rendőrök csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást az elengedett személyekkel szemben.

Mindeközben a szélsőbaloldali támadókkal (akik Újbudán, valamint Budapest belvárosában is bántalmaztak embereket) szemben az ügyben eljáró bíróság keményebb kézzel bánt. Az ő letartóztatásukat – egy gyanúsított kivételével – elrendelték a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt. Velük szemben  felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette, továbbá súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak, és már mind a négyüket kihallgatták.

Rovatok