Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor Balatonfüreden adhat iránymutatást

2023. február 16., csütörtök 15:56

A Fidesz–KDNP szezonnyitó kihelyezett frakcióülését február 22–23-án tartják.

A kormánypártok jövő héten Balatonfüreden tarthatják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző kihelyezett frakcióülésüket, amelyen az előzetes tervek szerint Orbán Viktor politikai-stratégiai helyzetértékelést ad – értesült az atv.hu kormánypárti képviselőktől.

A politikai helyzetértékelés központi eleme az orosz–ukrán háború, a brüsszeli szankciók, a háború okozta gazdasági válsághelyzet, az infláció, valamint az uniós források kérdése lehet.

Orbán Viktor február 18-án, szombaton 15 órától a Várkert Bazárban tartja hagyományos évértékelő beszédét,

amelyről az Index percről percre közvetítésben fog beszámolni. Arról, hogy a miniszterelnök az elmúlt években milyen témák köré építette évértékelőit, itt írtunk.

Az Országgyűlés tavaszi ülésszaka valószínűleg február utolsó hetében kezdődik, de megelőzi a február 20-i rendkívüli ülés, amelynek napirendi pontjai között szerepel Az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek és létesítmények létesítéséről szóló döntésekben való társadalmi részvétel kérdése is.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Fidesz–KDNP közös frakcióülésén Balatonfüreden 2022. február 16-án. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)

Rovatok