Index Vakbarát Hírportál

Sebestyén Balázs kiakadt: Beleállítanám a vasvillát a hátába

2023. február 16., csütörtök 06:16

A Rádió 1 Balázsék című szerdai műsorában is beszéltek annak a 39 éves pedagógiai asszisztensnek az ügyéről, aki korábban azt állította, hogy egy 15 éves fiút tart szeretőként. Az adás résztvevői elítélően beszéltek a férfiról.

A budapesti Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskolában dolgozó, 39 éves B. Zsolt a közösségi médiában büszkén beszélt arról, hogy 15 éves szeretője van (később azt mondta, hogy csak viccelődött ezzel). Miután ez kiderült, az illetékes pesti tankerület elbocsátotta a férfit.

A magát ebofilnak valló B. Zsolttal szemben már a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is pert fontolgat, a férfit a szervezet is elítéli.

Amellett, hogy felháborítónak tartjuk, ez a viselkedés azért is veszélyes, mert az egész pedagógustársadalmat járatja le

– mondta Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője az Indexnek. Nemrég egy jogászt is megkérdeztünk az eset jogi vonatkozásairól.

A Balázsék szerdai adásában Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri is megvitatta a témát. Az nlc.hu szerint az adásban egyetértettek abban: lehet, hogy a szexuális viszony már nem büntethető 14 éves kor felett, de egy 14-15 éves gyerek nem biztos, hogy felelősen tud döntést hozni az efféle helyzetekben. Mint mondták, nem véletlen az sem, hogy a szerencsejátékot, valamint a cigaretta és az alkohol fogyasztását is 18 éves korhoz kötik a törvények. 

Az NLC szerint Sebestyén Balázs azt mondta, hogy szerinte jobb lenne, ha a beleegyezési korhatárt is felemelnék legalább 16 évig. A Mandiner beszámolója szerint a műsorvezető egy indulatosabb kijelentést is tett a műsorban a konkrét esetről. 

Ha az én gyerekemmel jönne haza egy negyvenéves, akkor beleállítanám a vasvillát a hátába

– fogalmazott Sebestyén Balázs. A Mandiner szerint később a műsorban arra is kitértek, hogy nincs hová hátrálni, nincs érzékenyítés, és szigorítani kell a pedofíliára vonatkozó törvényeket.

A teljes adás itt meghallgatható: 

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok