Index Vakbarát Hírportál

Újbudai rendőrgyilkosság: jutalmat kaptak az intézkedő rendőrök

2023. február 16., csütörtök 18:25

Dicséretben és összesen ötmillió forint jutalomban részesítette a január 13-án tragédiával végződő intézkedésben részt vevő rendőröket Újbuda polgármestere – tudatta a kerületi önkormányzat.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2023. január 13-án este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, ezután a támadót elfogták. Az egyik rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A rendőrség tájékoztatása szerint Baumann Péter – aki családalapításra és esküvőre készült párjával – kilenc és fél éve szerelt fel, 2021-es teljesítményét kiválóra értékelték. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

László Imre (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) polgármester kiemelte, hogy a meggyilkolt Baumann Péter nem tekintett hősként magára, ahogy kollégái vagy a rendőri állomány egyetlen tagja sem. Úgy döntöttek e hivatás mellett, hogy tudták: annak nem a nyugalom és a kiszámíthatóság a velejárója, hanem a stressz, a kockázat és a kockáztatás – fogalmazott csütörtökön az MTI tudósítása szerint a kerület vezetője.

Az akcióban a XI. Kerületi Rendőrkapitányság öt munkatársa vett részt. Őket – köztük posztumusz Baumann Pétert – „az Újbuda területén elkövetett bűncselekmények felderítésében, az elkövetők elfogásában tanúsított kiemelkedő tevékenységükért és felelősségteljes munkájukért polgármesteri dicséretben részesítette László Imre” – áll a kerületi önkormányzat közleményében.

Rovatok