Index Vakbarát Hírportál

Morfinnal mérgezte meg saját édesanyját egy ápolónő

2023. február 17., péntek 12:35

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat az ápolónő ellen.

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy 41 éves nő ellen, aki a vádirat szerint közel húsz éve szakképzett nővérként dolgozott a gyöngyösi kórházban – írja az MTI.

A vádlott pszichiátriai beteg édesanyja 2021 augusztusában került be az intézmény egy másik osztályára, majd közel két hónap múlva lánya külön kérésére áthelyezték a kórháznak arra a részére, ahol ő is dolgozott.

Sikerült megmenteni

A nő elhatározta, hogy megöli anyját, ezért kizárólag orvosi utasításra beadható, külön, zárható szekrényben tárolt morfint szerzett arra hivatkozva, hogy a gyógyszerre egy másik betegnek van szüksége. Később ügyeleti idejében különböző gyógyszerek keverékét infúzióban beadva megpróbálta túladagolni édesanyját.

A beteg szülő a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a gyors orvosi beavatkozás és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.

A bűnösség beismerése esetén 8 év szabadságvesztés, valamint végleges hatályú foglalkozástól eltiltás kiszabását javasolja az ügyészség az ügyben első fokon eljáró Egri Törvényszéknek.

Rovatok