Index Vakbarát Hírportál

Bíróság elé idézik Gyurcsány Ferencet

2023. február 17., péntek 07:19

Az Egri Törvényszék Gyurcsány Ferencet is beidézheti egy olyan perben, amely a helyi ellenzék és a Fidesz politikusai közt folyik.

Egerben már az utóbbi hónapokban is furcsaságok zajlottak. Tavaly ősszel a térség fideszes képviselője, Pajtók Gábor azzal vádolta meg Oroján Sándort, a Fidesz egri képviselő frakcióvezetőjét, hogy összejátszik a baloldallal és elárulta őket. Mindeközben idén év elején fel is oszlott a Fidesz helyi alapszervezete.

Oroján Sándor csütörtökön egy Facebook-videóban jelentkezett be, és ott számolt be arról, hogy

áprilisban az Egri Törvényszékre érkezhet Gyurcsány Ferenc egy egri perben.  

A fideszes politikus felidézte: Mirkóczki Ádám egri polgármester perelte be őt amiatt, hogy egyszer a HírTV adásában azt állította, hogy a városvezető rendszeresen egyeztet Gyurcsány Ferenccel. A polgármester azt mondta, hogy az állítás sérti jó hírnevét, és tagadta, hogy így lenne.

Oroján hosszasan taglalta a videóban, hogy szerinte az egri polgármesterrel vigyázni kell, mert  „mindenkit feljelent, mindenkit beperel”. Hozzátette azt is, hogy szerinte senkinek nem sérti a jó hírnevét az, ha bármely más párt vezetőjével egyeztet.

Egy szó, mint száz, jelen állás szerint áprilisban Gyurcsány Ferencet tanúként meg fogják hallgatni abban a perben, amelyben Mirkóczki Ádám jó hírnevét sértőnek érzi, hogy ő Gyurcsány Ferenccel egyeztet. […] Valamifajta tanúskodás Gyurcsány Ferenc részéről lesz

– mondta Oroján Sándor. 

Mirkóczki Ádám 2021-ben adott nagyinterjút az Index sorozatában, A városvezetőben, amelyben (többek közt) azt is elmondta, hogy a Gyurcsány Ferenccel való egyeztetés mellett még mi mindennel vádolta őt meg Oroján Sándor.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc 2019. október 23-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok