Index Vakbarát Hírportál

Kormánybiztosi megbízatása is megszűnik Wáberer Györgynek

2023. február 17., péntek 06:30

A Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos közleményben jelezte, Wáberer György a jövőben a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi feladataira kíván koncentrálni, ezért kezdeményezte kormánybiztosi tisztségének megszüntetését.

„Wáberer György a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagsága mellett a Tokaj Borvidék és Fejlesztési Tanácsban vállalt feladatait továbbra is ellátja. A Kormány köszönetet mond Wáberer György magas szakmai színvonalú, a térség hosszú távú fejlődését szolgáló, áldozatos munkájáért” – olvasható a közleményben.

Az üzletember még 2020 júniusában lett kormánybiztos, akkor úgy volt, hogy feladata lesz, hogy összehangolja a térséget érintő projektek előkészítését és végrehajtását, együttműködve az ottani településekkel, a megyei önkormányzattal és a kormányhivatallal.

„Magyarország Kormánya továbbra is kiemelten támogatja minden olyan program megvalósítását, amely növeli Tokaj-Zemplén térségének népszerűségét, népességmegtartó erejét, továbbá hozzájárul ahhoz, hogy az itt élők számára még több versenyképes megélhetést biztosító, vonzó és helyben elérhető munkahely jöjjön létre, összekapcsolva jó minőségű, magas életszínvonalat biztosító infrastruktúrával és szolgáltatásokkal” – nyugtatta meg a térségben élőket a területfejlesztési miniszter.

Korábban megírtuk, kedden lemondott a Waberer’s International Nyrt. igazgatósági tagságáról a fuvarvállalat névadó-alapítója, Wáberer György, az általa alapított vállalat fele Tiborcz Istváné lett.

Rovatok