Index Vakbarát Hírportál

Gumilövedékes fegyverrel combon lőtte szomszédját egy csepeli férfi

2023. február 18., szombat 21:23

Az egyik csepeli társasház lakója összeszólalkozott a felette lakó idős férfival, aki annyira felidegesítette, hogy egy gumilövedékes fegyverrel combon lőtte. A sértettet kórházba kellett szállítani, az elkövetőt előállították a rendőrök.

A Balesetinfo tájékoztatása szerint szombat délután 15 óra előtt kaptak értesítést arról, hogy Csepel Csillagtelep városrészében, a Szabadság utca 37. szám alatt található társasháznál rendőrök, mentősök és nyomozók jelentek meg.

A társasházban élőktől kapott információk szerint az egyik második emeleti lakás lakója régóta rossz viszonyban van többek között a felette lakóval is. Utóbbi szombaton meg akarta beszélni a problémákat, bekopogott a második emeleten lakó személyhez, aki miután ajtót nyitott, összeszólalkozott vele.

A vita elfajult, az alsó lakó elővett egy gumilövedékes fegyvert, és combon lőtte a vele veszekedő férfit.

A Balesetinfo úgy értesült, hogy a rendőrök a helyszínen elfogták a lövöldözőt, akit a XXI. kerületi rendőrkapitányságon előállítottak, a sérültet a mentősök kórházba szállították.

Méhes Dóra, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa arról adott tájékoztatást, hogy a sértett egy idős férfi, aki súlyos sérüléssel, de stabil állapotban került kórházba.

A BRFK Kommunikációs Osztálya közölte, hogy szombaton 12 óra körül kaptak bejelentést az esetről. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy az egyik férfi gumilövedékes fegyverrel megsebesítette szomszédját.

Megerősítették, hogy a feltételezett elkövetőt az egyenruhások elfogták, majd előállították. Kiderült az is, hogy a fegyvert lefoglalták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt eljárást indított.

Rovatok