Index Vakbarát Hírportál

Rendkívüli ülést tartanak hétfőn az országgyűlésben

2023. február 19., vasárnap 13:08

Az ellenzék kezdeményezésére rendkívüli ülést hívott össze hétfőre az országgyűlésbe Kövér László házelnök.

Az ülés összehívását az ellenzéki képviselők kezdeményezték, a meghívó a parlament honlapjára is felkerült. Ezek alapján három kérdésben folytatnak általános vitát. Szó lesz

A vitákra a napirend előtti felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések és válaszok után kerül sor. A Magyar Hang szerint első pontban az LMP ismertet egy határozati javaslatot arról, hogy akkumulátorgyárat egy településen csak akkor lehessen létesíteni, ha ahhoz a helyiek népszavazáson hozzájárulnak.

Az önkormányzati hatáskörök ügyében a DK előáll egy határozati javaslattal, a munkavállalók védelmének témájában pedig az MSZP javaslatait vitathatják meg a képviselők. Mindennek csupán egy szépséghibája van:

a kormánypárti képviselők valószínűleg nem lesznek jelen, és így az ülés nem lesz határozatképes.

Az Alfahír értesült arról, hogy nem lesznek jelen a kormánypárti képviselők, ahogy nem voltak jelen akkor sem, amikor Kaderják Péter, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetője beszélt egy parlamenti szakbizottság előtt a napokban az akkumulátorgyárak kérdésében. Ha hétfőn se mennek el, akkor még a parlamenti vita is elmarad, és az ülést már a napirend előtti felszólalások után berekesztik.

Az ülést követően február utolsó hetében kezdődik meg egyébiránt a parlament tavaszi ülésszaka is, amelynek  Orbán Viktor – a szombati évértékelője után – egy újabb beszéddel ágyazhat meg a következő napokban. 

Rovatok