Index Vakbarát Hírportál

Mégsem lesz Borkai Győr díszpolgára?

2023. február 20., hétfő 19:27

A város polgármestere mást szeretne. Egy másik, szintén aktív fideszes politikust.

Bár jelölték, Borkai  Zsolt volt polgármester valószínűleg nem, de egy másik, még aktív fideszes politikus lehet Győr díszpolgára – értesült az ugytudjuk.hu. A lapukhoz eljuttatott lista szerint Dézsi Csaba András, a város polgármestere

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert jelölte. 

A döntésre kedden a város közgyűlése fog áment mondani, ha a képviselők többsége is úgy gondolja. Az indoklás még nem ismert, de a külügyminiszter karrierje Győrből indult, ahol a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban végzett, és nem más volt a mentora a Fideszben, mint Dézsi Csaba András – idézik fel. Innen vezetett az útja az országos politikába, a külügyi tárca élére.

A jachtos szexbotrányba belebukott expolgármestert, Borkai Zsoltot Hajtó Péter fideszes közgyűlési képviselő jelölte a címre.

Díszpolgár általában az lehet, aki egy közösség érdekében kifejtett tevékenységével, magatartásával eredményesen elősegítette a település anyagi és szellemi értékeinek gyarapítását, vagy politikai, gazdasági, kulturális területen elismert tevékenységet fejtett ki. Pénzbeli díjazás nem jár a címhez.  Borkai úgy nyilatkozottmegtisztelőnek tartja a jelölést, büszke rá. „Ha nagyképűen is hangzik, azt gondolom, már csak olimpiai bajnokként is megérdemlem a díszpolgári címet” – fogalmazott.

Rovatok