Index Vakbarát Hírportál

Kiszáll a praxisból, és inkább németül tanul egy zuglói háziorvos

2023. február 20., hétfő 15:18

Egy népszerű zuglói háziorvos többek között azt kifogásolja, hogy az orvosi munka helyett egyre több időt kénytelenek felesleges adminisztrációval tölteni. Ezért úgy döntött, hogy április végétől befejezi rendelését, és inkább nyelvet tanul. A körzeti nővér nyugdíjba vonul.

A főváros XIV. kerületében található 58. körzet háziorvosa, Zsigri Szabolcs április 30-tól véglegesen befejezi rendelését, körzeti nővére, Hajdu Erika pedig nyugdíjba vonul. Minderről Facebook-oldalán számolt be a népszerű háziorvos. Posztjában azt írta, hogy 

a körzeti nővér nyugdíjba vonul, ő pedig németnyelv-tanulásba kezd.

Leszögezte, a távozás okai között nem szerepel sem az orvosi fizetés, sem pedig a megnövekedett munkamennyiség. A teljesség igénye nélkül felsorolt jó néhány okot, ami miatt a váltás mellett döntött, mint például:

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója interjút adott az Indexnek, amelyben többek között arról is beszélt, hogy Magyar Orvosi Kamara rossz eszközhöz nyúlt, a kormány helyett a háziorvosokra helyez nyomást. Az ügyeleti ellátásból eddig is kivette a részét a mentőszolgálat, a telephelyek egy részére ugyanis évek óta nem jutott orvos. 2025-ig szól a megbízatása, de ha két év múlva ilyenkor már a betegágy mellett fog állni, az is rendben van neki.

Rovatok