Index Vakbarát Hírportál

Kihűlt férfit mentettek ki a Tisza-tó iszapos vizéből

2023. február 20., hétfő 17:08

A tiszafüredi rendőrök vasárnap este a Tisza-tó sekély, iszapos vizében találtak rá egy 66 éves férfire, aki a stégről esett a tóba. A pórul járt férfi önerőből nem tudott kimászni a mocsárból, teste 28 fokosra hűlt.

Egy tiszafüredi lakos vasárnap este tett bejelentést a rendőrségen. Elmondta, férje telefonon értesítette, hogy Poroszló felé elhagyta a vasúti átjárót, amikor egy stégről beleesett a Tisza-tó sekély, iszapos vizébe. A férfi önerőből nem tudott kimászni a mocsárból.

A bejelentést tevő nő és fia elindult, hogy megkeressék a férfit, de nem találták meg, és a telefonja sem volt már elérhető.

A bejelentést követően a Tiszafüredi Rendőrkapitányság két munkatársa, Garabecz Péter rendőr főtörzsőrmester és Majzik Máté rendőr főtörzsőrmester a velük közös szolgálatot ellátó Bíró Tibor és Kuczik Sándor polgárőr segítségével kezdte meg a keresést. Mintegy fél óra elteltével találták meg a vízben a kerékpárján fekvő férfit, aki 

kihűlésközeli állapotban volt, 28 fokos volt a testhőmérséklete.

A rendőrök életmentését a mentőszolgálat munkatársai fejezték be, akik kórházba szállították a 66 éves férfit – írja a police.hu.

Rovatok