Index Vakbarát Hírportál

Ismét összeült a kormány, fontos kérdések vannak terítéken

2023. február 22., szerda 09:37

Szerda délelőtt ismét összeült a kormány a Karmelita kolostorban, ahol a legfontosabb napirendi pontokat az orosz-ukrán háború és az infláció szolgáltatta.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán posztolt egy képet a Karmelita kolostor elől, nem sokkal a kormányülés megkezdése előtt. A bejegyzésből kiderül, hogy a főtémákat vélhetően ezúttal is az ukrajnai háború, valamint az infláció szolgáltatja.

Kormányülés. Maradunk a béke oldalán, kimaradunk a háborúból és letörjük az inflációt

– írta közösségimédia-bejegyzésében az igazságügyi miniszter.

Nem sokkal Varga Judit bejelentkezése után Orbán Viktor is beszámolt egy Facebookon, hogy összeült a kormány. 

A brüsszeli szankciók energiaár-robbanást és soha nem látott inflációt szabadítottak Európára. Brüsszel jobban tenné, ha az infláció ellen indítana háborút, de onnan csak újabb szankciók jönnek. Nekünk kell visszaszorítani a szankciós inflációt

– olvasható a kormányfő posztjában.

Legutóbb február elején tartott rendkívüli, háromnapos, stratégiai kormányülést Orbán Viktor vezetésével a kormány. Az akkori ülés első témája a Törökországban és Szíriában történt földrengés volt, kiemelt téma azonban Brüsszel szankciós politikája és az, hogy ennek káros hatásaitól, a szankciós inflációtól, a magas energiaáraktól hogyan lehet megvédeni Magyarországot.

Orbán Viktor évértékelőjének főbb pontjait is ezek a témák szolgáltatták

A háború, a szankciók, az energiaválság és az infláció tematizálta Orbán Viktor mintegy ötvenperces évértékelőjét, amelyet a Várkert Bazárban tartott szombat délután.

Ha 2022 volt a rendszerváltás óta a legnehezebb év, akkor 2023 lesz a legveszélyesebb

– állapította meg a kormányfő, aki visszatekintésében kiemelte, hogy lassan három esztendeje folyamatos nyomás alatt éljük az életünket, és ebből könnyen lehet négy-öt is. Mint mondta, bár a Covid fájdalmas volt, pótolhatatlan veszteségekkel, úgy voltunk vele, hogy ha „túljutunk rajta, talpra állunk, ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk”. Ehhez képest tavaly februárban kitört a háború, ami még hosszú ideig eltarthat.

Rovatok