Index Vakbarát Hírportál

Nem akartam őket bántani, mondta gyerekeiről a lányaival álmukban végző apa

2023. február 23., csütörtök 11:15

A Pest vármegyei vizsgálók vádemelést javasolnak azzal a 47 éves apával szemben, aki a gyanú szerint megölte lányait, majd öngyilkosságot kísérelt meg.

A rendőrök 2022. május 26-án este mentek ki egy aszódi társasház egyik lakásához, ahonnan furcsa szag áramlott ki. A járőrök a tűzoltók közreműködésével jutottak be a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak. Egy 14 éves lány az egyik, 16 éves nővére a másik hálószoba ágyában feküdt élettelenül.

A nyomozás kiderítette, hogy az apa álmukban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács településre autózott, postán feladta előre megírt végrendeletét, majd egy arra közlekedő mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. A helyszínről életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitte kórházba a férfit, aki június 20-án hagyhatta el az intézményt.

A gyanúsítottat rendőri kísérettel, bilincsben, vezetőszáron vitték a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai objektumának kihallgatójába.

A hatóság előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva – súlyosított emberölés bűntettével gyanúsította meg az apát.

L. Tamás nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, ahogy vallomást sem, kérdésekre nem válaszolt. Később egy büntetés-végrehajtási intézetbe szállították őt.

Többször kihallgatták, ám minden alkalommal azt állította: nem emlékszik a lakásában és az Adácson történtekre. Annyit mondott: „a gyerekeket nem akartam bántani.”

Az igazságügyi szakértők szerint a férfi a tette, illetve a vizsgálat időpontjában nem szenvedett kóros elmeállapotban, olvasható a rendőrség közleményében. A szakértői vizsgálatok alapján a férfi a válása miatt megélt kudarcok, sérelmek hatására gerjedt haragra, cselekedetét az elhúzódó frusztráció okozta dühös indulat motiválhatta.

Rovatok