Index Vakbarát Hírportál

Tényleges életfogytiglant kértek a nadrágszíjas gyilkosra

2023. február 23., csütörtök 12:01 | aznap frissítve

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség egy 35 éves férfival szemben, aki 2021 decemberében Budapesten megölte és kifosztotta kollégáját – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2021 novemberében ismerte meg az ügy sértettjét, akivel egy munkahelyen dolgozott. A két férfi között jó kapcsolat alakult ki, munkahelyükön kívül is rendszeresen találkoztak. A vádlott azonban kihasználta a sértettet, többször kért tőle kölcsön, és arról is tudott, hogy a férfi pénzt örökölt, illetve éppen költözést tervez.

A vádlott 2021 karácsonyán kitervelte, hogy megöli kollégáját pénze és egyéb értékei megszerzése érdekében.

December 27-én az esti órákban, előre megbeszélt időpontban találkoztak, a sértett a bankkártyájáról, egy automatából 140 ezer forint készpénzt vett fel. Ezt követően a vádlott a sértettet egy elhagyatott, kivilágítatlan területre vitte, ahol rátámadt. 

A nadrágszíját a nyaka köré tekerve addig szorította, amíg eszméletét nem vesztette.

Ezután elvette telefonját, laptopját és a nála lévő több mint 140 ezer forintot, majd az eszméletlen férfit a Dunába gurította. A sértett halála fulladás miatt következett be.

Korábban aluljáróban fosztogatott

A vádlott az emberölést megelőzően, 2021 augusztusában egy metróaluljáróban kifosztott egy padon alvó férfit, akitől több mint 300 ezer forint értékben készpénzt és értékeket tulajdonított el. A vádlott emellett a sértett bankkártyáját is megszerezte, amivel később több helyen vásárolt, ezáltal a sértettnek további 100 ezer forint kárt okozott.

A Fővárosi Főügyészség a 35 éves férfit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével, valamint kifosztás bűntettével és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével is vádolja, vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Rovatok