Index Vakbarát Hírportál

Több megyére kiterjedő droghálózat működtetőit kapcsolták le

2023. február 23., csütörtök 11:47

Huszonnyolc emberrel szemben emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség, amiért több megyére kiterjedő kábítószer-értékesítési láncolatot működtettek több mint egy éven keresztül.

A Baranya Vármegyei Főügyészség csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a vádlottaknak – akik közül hatan kereskedői tevékenységet végeztek a bűnözői csoporton belül – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt kell felelniük a bíróság előtt.

A vádirat szerint a több megyére kiterjedő kábítószer-hálózat egymással párhuzamosan két – amfetamint és kokaint, illetve marihuánát és extasyt forgalmazó – értékesítési láncolatot működtetett. A hálózat élén állók szerezték meg a kábítószert, amelyet az alattuk elhelyezkedő dílerek útján terjesztettek Baranya, Fejér, Pest, illetve Tolna vármegyében.

A kereskedők 2020-tól kezdődően az elfogásukig eltelt több mint egy év alatt jelentős mennyiséget meghaladó kábítószert értékesítettek.

A kábítószer-kereskedő vádlottak közül négyen jelenleg is letartóztatásban vannak, míg két vádlottal szemben egyezségkötésre került sor – olvasható a vádhatóság kommünikéjében.

Rovatok