Index Vakbarát Hírportál

Buszsávban parkoltak Polt Péterék, amíg a legfőbb ügyész beszaladt egy boltba

2023. február 23., csütörtök 10:04

Polt Péter a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky úton ugrott be egy térképboltba, miközben az őt szállító, megkülönböztető jelzésű autók a buszsávban álltak le. Az arra haladó autósok valószínűleg nem örültek ennek, mert kerülgetniük kellett a leparkolt járműveket.

A két autó félrehúzódott, és megállt a forgalmas útvonal buszsávjában. A HVG fotósa kedd délután, az Európai Parlament Pegasus-bizottságának ülésére tartott, amikor a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky úton kék villogókra lett figyelmes.

A legfőbb ügyész és a biztonságáról gondoskodó személyzet kiszállt az autóból, majd Polt Péter besétált egy térképboltba, miközben 

a buszsávot használni próbáló járműveknek kerülgetniük kellett a megkülönböztető jelzést használó autókat.

Amikor a legfőbb ügyész kijött a boltból, a kísérő személyzet kiszúrhatta a fotóst, mert a két autó gyorsan elhajtott.

A HVG később arról érdeklődött a Legfőbb Ügyészségen, hogy hivatalos ügyben járt-e a térképboltban Polt Péter. Válaszukban erre nem tértek ki, az autókról viszont azt írták:

Ügyészségi gépjármű nem parkolt a jelzett helyszínen. Tájékoztatom továbbá, hogy a legfőbb ügyész személyi védelmét – ennek keretében a közlekedését – a TEK végzi.

A lap hozzáteszi: a KRESZ 40. § (5) n) passzusa szerint tilos megállni az autóbusz-forgalmi sávban. Kivételt képez a kijelölt megállóhelyen tartózkodó autóbusz (trolibusz), villamos, az utasok ki-, beszállásának idejére személyszállító taxi, betegszállító gépjármű, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló jármű.

Rovatok