Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a férfi ellen, aki belecsapódott a HÉV-be

2023. február 23., csütörtök 19:51

Az ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a gépkocsijával összeütközött a gödöllői HÉV vonalán közlekedő vonattal. A két jármű ütközése után a lassuló szerelvény még több méteren keresztül tolta az autót.

A vádirat szerint egy férfi 2021 júliusának egyik délutánján gépkocsijával közlekedett Csömörön. Az autóban három utasa is ült. Az út során át kellett hajtania a Major út és a Vasút sor kereszteződésében található HÉV-átjárón.

Az utat jól ismerő férfi a Major útról jobbra bekanyarodva a HÉV-átjáróba hajtott. Ekkor figyelmetlensége miatt egyáltalán nem vette észre, hogy az átjárót biztosító lámpa már tilos jelzést adott. Emiatt fékezés nélkül az arra haladó HÉV szerelvény elé hajtott. A HÉV vezetője ezt azonnal észlelte, és fékezésbe kezdett, de az ütközést nem tudta már elkerülni.

A két jármű ütközése után a lassuló szerelvény még több méteren keresztül tolta az autót, amely végül beleakadt a gyalogosok átkelését biztosító korlátba. Ezután a gépkocsi levált a szerelvényről és egy forgalombiztosító berendezést is kidöntött. A HÉV csak az ütközés helyétől majd 50 méternyire tudott végül megállni.

A gépkocsi mindhárom utasa és az elkövető is megsérült a balesetben. A HÉV szerelvényben illetve a vasúti berendezésekben közel másfél millió forintos kár keletkezett és majdnem három óráig megállt ezen a vonalon a közlekedés. A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben a jármű vezetője ellen közlekedés biztonsága elleni gondatlan vétség és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta: a sofőr beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban, és azt mondta, hogy nem látta a fénysorompó jelzését, mert elvakította a nap. A vádlottra felfüggesztettet kértek.

Rovatok