Index Vakbarát Hírportál

Vádemelés a gyermekgyilkos szülők ellen

2023. február 23., csütörtök 10:37

A nő és a férfi hónapokon át éheztette és bántalmazta saját, két és fél éves gyermekét. Még négy másik gyermekük is velük élt.

Különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésével vádol az ügyészség egy nőt és egy férfit, aki

Csepregen hónapokon át éheztette, folyamatosan bántalmazta saját két és fél éves gyermekét.

A kisfiú tavaly februárban meghalt – közölte a Vas Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a szülők a bántalmazásokon túl végignézték, ahogy a kisfiú megfelelő táplálás és gondozás hiányában leépül, szinte „elsorvad”, miközben

tisztában voltak azzal, hogy a folyamat orvosi beavatkozás nélkül a gyermek halálához vezet, ennek ellenére nem vitték orvoshoz.

Az elkövetett cselekmények a gyermek számára nagy fokú fájdalmat, kínt és szenvedést okoztak – írta a főügyészség. A vádiratban szerepel az is, hogy a szülők nemtörődöm magatartásukkal, azzal, hogy még az alapvető higiéniai körülményeket sem teremtették meg otthonukban, négy másik gyermekük életét és egészségét is veszélyeztették. 

A Vas Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakra fegyházbüntetés kiszabását kérte, és szülői felügyeleti joguk megszüntetését indítványozta.

Rovatok