Index Vakbarát Hírportál

Felgyújtotta a munkásszállót egy férfi

2023. február 24., péntek 18:16

A kiskunfélegyházi épületben többen is benn éghettek volna. A nyomozók elfogták és őrizetbe vették a 32 éves férfit.

munkásszállót a helyi asztalosüzem fölött alakították ki, itt történt a tűzeset. A rendőrség a honlapján erről így számolt be: gyújtogatásról érkezett bejelentés egy kiskunfélegyházi asztalosüzemből csütörtök délelőtt a rendőrségre. A helyszínen kiderült, hogy az üzem felett kialakított munkásszálló egyik lakója összecsomagolt és elment, ám

távozása előtt a folyóson lévő éghető anyagokat meggyújtotta. A férfi tudta, hogy az épületben többen is tartózkodnak éppen.

A tüzet a lakók észrevették, és még a tűzoltók kiérkezése előtt elkezdték oltani. Ekkor azonban ketten könnyebben megsérültek.  A rendőrség a katasztrófavédelmet, vagyis a tűzoltókat is értesítette. 

A rendőrök a gyújtogatással gyanúsítható sarkadi lakost a kiskunfélegyházi vasútállomáson fogták el, majd előállították.

A 32 éves férfit a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletével gyanúsítják. A kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Rovatok