Index Vakbarát Hírportál

Utcára vonulnak a postások márciusban

2023. február 24., péntek 10:46

Budapesten, a Batthyány téren lesz a március 4-én 10 órakor kezdődő demonstráció. A tüntetés célja a fizetésemelések kiharcolása.

Közös eseményt szervez a Kézbesítők Szakszervezete (KÉSZ) és a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége (POFÉSZ). A demonstráció oka, hogy kizárólag a garantált bérminimum és a minimálbér emelését érzékelik a fizetésükön. 

A postástársadalom létbizonytalansága, szociális ellehetetlenítése tűrhetetlen

– olvasható a felhívásban.

A felhívásukban a túlterheltségre is hivatkoztak, „nem bírják a folyamatos szervezeti átalakítás – postabezárások, szakosított kézbesítés, óraszámcsökkentés, létszám-racionalizálás – negatív hatásait”.

Ezért arra kérik a postai dolgozókat a szakszervezeti tagságuktól függetlenül, hogy csatlakozzanak a 2023. március 4-én 10 órakor kezdődő demonstrációhoz.

Korábban megírtuk, hogy egy többkörös egyeztetés után részmegállapodás született a Magyar Posta vezetése, a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége között arról, hogy a postai dolgozók egyszeri bruttó 50 ezer forintos kifizetést kapnak addig is, amíg eredményre nem vezetnek és végleg le nem zárulnak az idei évre vonatkozó bértárgyalások.

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)

Rovatok