Index Vakbarát Hírportál

Új neve van a Jobbiknak

2023. február 25., szombat 19:04

Szombat délután a Jobbik országos kongresszusa arról döntött, hogy megváltoztatják a párt nevét. Mostantól Jobbik – Konzervatívok néven folytatják munkájukat. Közölték azt is, hogy szerintük a Fidesz politikájának semmi köze a hagyományok tiszteletéhez, és Orbán Viktor elárulta Európát.

Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke a közösségi oldalán számolt be arról, hogy nevet változtatott a párt. 

„Fontos mérföldkőhöz érkezett a jobbikos közösség: mától Jobbik – Konzervatívok néven folytatjuk”

– írta.

A Jobbik új elnevezéséről a párt szombati, évadnyitóval egybekötött kongresszusán dönthettek, és közösségi oldalán Gyöngyösi Márton pártelnök is beszámolt róla. A párt közleményében azt írta, hogy szerintük a Fidesz politikájának semmi köze a hagyományok tiszteletéhez, és Orbán Viktor elárulta Európát. Hozzátették: a miniszterelnök arra készül, hogy kivezeti Magyarországot az EU-ból, hogy aztán korlátlanul uralkodhasson, orosz segítséggel.

Közölték, a Jobbik – Konzervatívok párt nem fogja hagyni, hogy Orbán Viktor orosz vazallusállamot hozzon létre Magyarországból pusztán azért, hogy „a hatalmát és a 13 év alatt összeharácsolt vagyonát biztonságban tudja”.

„Megakadályozzuk a Huxitot”

Úgy vélik, Európa hetven éve a biztonságot, a szabadságot és a jólétet jelenti, és a Jobbik – Konzervatívok mindent megtesz azért, hogy megakadályozza azt a nemzeti tragédiát, amit a Huxit jelentene.

Európa kiállt a szabadság, a demokrácia és az emberi méltóság mellett, amelyet Putyin előbb Ukrajnában, majd egész Európában le akar rombolni

– áll a közleményben.

Szerintük néhány magyar politikus az orosz vérengzés felelőseit közelebb érzi magához, mint a szabad világ vezetőit. Mint írják, Orbán Viktor nyíltan azon dolgozik, hogy a moszkvai érdekeket kiszolgálva gyengítse az Európai Uniót.

Ő letérítené hazánkat arról az európai útról, amelyért oly sok magyar áldozta életét történelmünk során. Ezzel a lépésével magyar családok és dolgozó magyar emberek millióinak életét és jövőjét tenné tönkre

– tették hozzá.

Rovatok