Index Vakbarát Hírportál

Tűz volt két budapesti lakásban is

2023. február 25., szombat 21:15

Lakástűz volt szombaton egy budapesti lakóházban, a tulajdonos nem volt otthon, de a kutyája a helyszínen tartózkodott. A tűzoltók sikeresen eloltották a lángokat, és a kutya is jól van. Mindemellett egy VIII. kerületi társasházban is felcsaptak a lángok.

Tűz ütött ki Újpalotán, egy Zsókavár utcai tízemeletes lakóházban. A fővárosi tűzoltók egy telefonos bejelentés után érkeztek a helyszínre, ahol kigyulladt egy lakás a 22. számú ház harmadik emeletén, a Kőrakás parknál – írja a budapestkornyeke.hu.

11:50-kor mentem el otthonról, és 14:00-kor jött ki a rendőrség és a tűzoltóság. Nem voltam itthon. A tűzoltóság megállapította, hogy emberi mulasztás nem történt, se szándékosság. Zárlatot kapott a főzőlap, és ez okozta a lakástüzet. A kutyus jól van

– írta a lakás tulajdonosa a közösségi oldalán.

A katasztrófavédelem azt írta, egy tízemeletes épület harmadik emeleti lakásának konyhájában volt tűz. A fővárosi tűzoltók a lángokat eloltották. A lakásban nem volt senki a tűz keletkezésekor. Az oltási munkálatok idejére nyolc lakásból tizenkét embert kísértek ki a tűzoltók, akiknek a munkáját sokan figyelték a lakótelepről, és örömmel nyugtázták, hogy sikerült megszüntetni a veszélyt.

A VIII. kerületben is tűz volt

Tűz ütött ki Budapest VIII. kerületében is, a Népszínház utcában. Berendezési tárgyak égtek a hatvan négyzetméteres lakásban. A tűzesethez a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik egy vízsugárral eloltották a tüzet, valamint átszellőztették az ingatlant – számolt be a katasztrófavédelem.

Rovatok