Index Vakbarát Hírportál

Új fordulatot vett a Gattyán-párt Deák téri sátrában meghalt biztonsági őrök ügye

2023. február 27., hétfő 16:58

Új fordulatot vett a nyomozás abban az ügyben, amely még 2022 februárjában történt Budapesten, a Deák Ferenc téren. Akkor ugyanis két holttestet találtak Gattyán György vállalkozó pártja, a Megoldás Mozgalom aláírásgyűjtő sátrában.

Tavaly februárban két holttestet találtak Gattyán György pártjának aláírásgyűjtő sátrában a Deák téren. A vizsgálatból kiderült, a két fiatal biztonsági őr szén-monoxid-mérgezés áldozata lett, halálukat egy gázzal működő fűtőberendezés okozhatta. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a történtek után nyomozást indított, az ügy azonban bűncselekmény hiányában tavaly októberben lezárult. A 24.hu értesülései szerint, úgy tűnik, mégiscsak lesz vagy lehet felelőse a választási kampány idején történt tragédiának.

 A nyomozást ugyanis újraindították bűncselekmény gyanúja miatt.

Az eset körülményeit több mint fél évig vizsgálták a szakértők, akik megállapították: a két fiatal biztonsági őr halálát baleset okozta, ezért senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

Az egyik áldozat hozzátartozói azonban nem hagyták annyiban az ügy lezárását, és panaszt tettek az eljárás megszüntetése miatt. Az ügyészség nekik adott igazat.

A hírt Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is megerősítette.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség felülvizsgálta az ügyiratokat, és megállapította, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján nem zárható ki a bűncselekmény gyanúja, és a körülmények teljes körű feltárása érdekében további bizonyítási cselekmények teljesítése szükséges, ezért hatályon kívül helyezte a megszüntető határozatot.

– közölte a lap megkeresésére az ügyész, aki hozzátette: egyelőre továbbra sincs gyanúsított az ügyben.

Rovatok